Ingredienser:
1 gullök
3 klyftor vitlök
3 auberginer i tärningar
Lite olja att steka i, jag tog kokosolja
ca 450 gr blomkålsbuketter
2,5 cm färsk ingefära
2 tsk nigellafrön/svart kumminfrön
2 tsk garamasala
1- 2 tsk Harissa
1 msk Xawaash
Vegeta efter smak eller 1 tärning grönskasbuljong.
400 gr hela konserverade tomater
400 gr krossade tomater
200 gr Grekisk youghurt (eller Turkisk)
Så här gör du:
- Hacka löken och låt den mjukna i kastrullen med oljan,
- tillsätt den pressade vitlöken och den rivna ingefäran, samt nigella fröen, och låt den steka med på svag värme 1.2 min Jag lägger även i de andra andra kryddorna nu.
- Höj nu värmen och lägg i lite mer olja, stek Aubergintärningarna så de får lite färg runt om, undertiden som du rör om.
- Tillsätt tomaterna och buljongtärningen eller Vegeta. Smaka av tillsätt ev mer vegeta.
- Tillsätt även 1 pgkt fryst blomkål ca 450 gr. och låt såsen koka upp.
- Låt gotta sig på svag- medel värme tills auberginerna mjuknat... det tar en stund.
- Rör i den grekiska ( eller turkiska) yoghurten (10% fett) och låt koka en stund till. Jag använder denna typ yoghurt till matlagning, för att den är kokbar. Annars kan det skära sig och bli grynigt. Använder man vanlig naturellyoghurt så får man ta det försiktigt med kokningen och mer värma allt en liten stund efter man blandat ner den.
Ett tips:
- Man kan röra ihop allt fram tills man lagt i allt inklusive yoghurten, Lägg sedan allt i en ugnsfastform och täck med folie. Låt formen stå inne i ugnen på 200 grader tills auberginerntärningarna är mjuka. Rör om då och då. Hoppa då över momentet, där du låter auberginen mjukna i grytan.
Serveras med ris, bröd eller Shiratakinudlar
Kommentarer
Skicka en kommentar