Recept:
Qournsås med Shiratakinudlar ca 4 port
ca 200 gr Qournfärs
1 rejäl gul lök hackas
2 klyftor vitlök
0,5 tsk Berberkrydda (Etiopisk kryddmix)
2 msk Xawaash (Somaliskkrydda )
ca 1 msk Riven Ingefära
1 brk krossad tomat
1 frp Kokosgrädde
Vegeta efter smak
2 pkt Shiratakinudlar
ev lite osötad ketchup som smakbrytning.
Shiratakinudlar innehåller väldigt lite kalorier och inga kolhydrater.
Så här gör du:
- Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna.
- Stek dem mjuka i lite kokosolja
- Tillsätt kryddorna och ingefäran och låt dem steka med lite, så smakerna utvecklas
- I med Qournfärsen och låt den steka med lite
- Tillsätt de krossade tomaterna och lite vegeta, låt det koka en liten stund
- Så tillsätter man kokosgrädden
- Skölj shiratakinudlarna ordentligt i kallt vatten, låt dem rinna av ordentligt
- Tillsätt dem till såsen, och låt puttra en liten stund på svag värme
- ev kan man tillsätta lite osötadketchup som smakbrytning, för att balansera tomaternas lite syrliga smak.
- Smaka av med ev lite mer Vegeta klart!
Denna rätt går alldeles Utmärkt att göra med Anammafärs också. Men ville göra ett alternativ till sojafärs, den här gången.
Kommentarer
Skicka en kommentar