Måndag 4 Mars 2024/ Mellanmål för diabetiker.

Dagens mellanmål...
passar även som dessert.


Vanilj Keso,
Körsbär frysta och lite tinade,
lite Rostade solrosfrön med havssalt

Ett mellanmål som går fort att göra, och som smakar väldigt gott.
Varför jag valde just körsbär:
Körsbär är kända för att de kan motverka diabetes, eftersom bären innehåller ämnen som kan hjälpa till att höja insulinnivån, och därmed sänka blodsockernivån.

Men de innehåller även massor med annat som är bra för kroppen som: fibrer, C- vitamin, kalium, de har ett lågt glykemiskt index (GI) låga i kalorier, och rika på antioxidanter.
Man kan få mindre träningsvärk av att äta körsbär, och även mindre ledbesvär, blodtrycket hålls på en sund nivå, minskar inflammationer i kroppen, kan lindra huvudvärk och migrän, man sover bättre, osv

Dessutom blir man mätt på keso och körsbär och håller sig mätt en bra stund. Speciellt om man toppar det hela med lite nötter eller solrosfrön. Jag tog rostade eftersom jag tycker att de smakar gott med lite salt i också.
Jag tycker att denna kombination passar både som mellanmål och efterrätt eller som ett litet kvällsmål.
Istället för mackor.

 

Kommentarer