Fisk i sås:
Efter recept från en god vän
ca 500 gr eller om man vill ha mer, fisk av valfri sort (här blev det lax för det var det de hade i affären och jag tog 2X 375 gr i min gryta)
1 stor gul lök
ca 2 fiskbuljongtärningar
1 dl dill
0,5 citron saften
citronpeppar
Ärtor , majs och paprika från frysen
5 dl matlagningsgrädde
Hacka löken och låt den bli mjuk i pannan, med lite bregott (jag använder bregott när jag steker)
När löken mjuknat så lägger jag i buljongtärningarna som jag hackar lite innan så de löser sig snabbare. Och det inte blir någon klump.
I med ärtor, majs och paprika, hur mycket beror på vad man vill ha själv. Original receptet hade bara ärtor. Låt de bli varma, annars slutar det att koka.
Häll på grädden, och låt det hela sjuda lite, här kan man lägga i citronpepparen också jag tog väl ca 1 msk, ta lite i taget och smaka av.
Lade i dillen och hällde i citron juicen också.
Sist är det dags för fisken som man tärnat i rätt stora tärningar.
Låt det hela sjuda på svag värme när det väl kokat upp. Beroende på hur fryst fisken är när du lägger i den. Jag hade tinat min fisk i kylen över natten, så jag drog ner värmen här. Låt allt koka tills fisken är klar, det tar inte lång tid.
Smaka av med lite mer salt om du vill ha det eller fiskfond.
Serveras med ris.
Kommentarer
Skicka en kommentar